Fysiotherapie

Onder begeleiding van fysiotherapeuten werken aan uw herstel.
In verband met Corona graag naar iedere afspraak 2 grote handdoeken meenemen.

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline en houdt zich met het bewegingsapparaat van de mens bezig. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie te onderscheiden, zoals actieve oefentherapie, fysische therapie, mobilisatietechnieken en massagetherapie.

Meer lezen...

Astma en COPD fysiotherapie

Astma en COPD fysiotherapie Fysiotherapie Getsewoud is in 1997 de initiatiefnemer geweest van de oprichting van de afdeling Haarlemmermeer van het Nederlandse Astmafonds en we werden later de pionier om COPD-sportgroepen op te zetten in onze regio. Momenteel richten we ons meer op de individuele begeleiding van Astma en COPD patienten door samenwerking met longartsen,…

Meer lezen...
Parkinson boxen 3

Parkinson Boxen

Wij verwijzen naar Positiva-Training in Hoofddorp. Daar worden trainingen gegeven welke bestaan uit boks, kracht & cardio oefeningen gecombineerd met dubbeltaken. Voor mensen met Parkinson/Nah/MS is het juist van belang om fysiek & mentaal actief te blijven en boksen is de meest veeleisende training waarbij je jezelf dan ook echt tegenkomt. Het doel is een…

Meer lezen...

CANS/RSI syndroom

Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken RSI/CANS fysiotherapie getsewoudhebben met het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde, soms kleine, en op zich niet inspannend lijkende bewegingen.

Meer lezen...

Whiplash-syndroom

Het woord whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. Met whiplash wordt de plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp bedoeld, die tijdens een ongeval kan worden gemaakt.

Meer lezen...

Fibromyalgie en chronische vermoeidheidssyndroom

Fibromyalgie en het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) worden tegenwoordig vaak samen besproken door de sterke overeenkomst in de uitingswijze van deze aandoeningen. Door de veelheid aan symptomen worden deze beelden vaak op basis van waarschijnlijkheid vastgesteld, maar ook regelmatig gebagatelliseerd, omdat er meestal niet veel afwijkends te vinden is bij röntgen- of bloedonderzoek.

Meer lezen...

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage Bindweefselmassage is een vorm van massage waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken op verschillende dieptes in de huid en het onderhuids bindweefsel. De werking ervan kan vrij direct optreden, maar meestal vordert het herstel trapsgewijs door demping van een bepaald gedeelte van het zenuwstelsel, dat gedeelte wat te maken heeft met pijncirkels en…

Meer lezen...

Tapen en bandageren

Tapen en bandageren Tape- en bandageringstechnieken van de International Academy for Sportscience IAS worden in onze praktijk al vele jaren toegepast met groot succes. Er is nog nooit een melding geweest van her-blessure na het aanmeten van onze preventieve of curatieve tapetechnieken. Wanneer ga je tot tapen over, enige voorbeelden: Curatief – behandeling na letsel;…

Meer lezen...

Orthopedische inlays

Orthopedische inlays voor dagelijks gebruik en voor sport meten wij aan in de praktijk, waarna ze op maat gemaakt worden bij orthopedische Instrumentmaker Firma Schrijver in Utrecht. Firma Schrijver heeft al jarenlang ervaring en knowhow opgebouwd en is bekend met het onderzoeken van voetbelasting bij allerlei sporten zoals schaatsen, voetbal, running, walking, kunstgrassporten.

Meer lezen...

Torticollis spasmodica

Torticollis Spasmodica is een neurologische aandoening die aan de ziekte van Parkinson gerelateerd is. Het geeft eenzelfde soort trilling en verkramping op lokaal niveau, bijvoorbeeld rotatie verkramping en trilling van de halsspieren of schrijfkramp of trilling van de oogleden of kaakspieren.

Meer lezen...