MSK Echografie is een vorm van echoscopie die gericht is op Muskulo Skeletale Klachten (MSK), wat natuurlijk binnen het domein van de fysiotherapie valt. Hiervoor is een gerichte opleiding die wij bij Sonoskills gevolgd hebben en daarin ook gediplomeerd zijn. Van bepaalde aandoeningen, zoals bv een tendinose van de Achillepees, is met echografie een behoorlijk duidelijk beeld te maken.

Omdat Echografie binnen de fysiotherapie niet gehonoreerd wordt door de verzekeraars zijn wij genoodzaakt dit aan onze cliënten in rekening te brengen. Er wordt dan een echo gemaakt, waarbij u de belangrijke beelden dan kunt opslaan op uw mobiel en daarbij krijgt u een rapport, wat op deze beelden te zien is om te kunnen overleggen met de huisarts of specialist

Voordeel van Echografie is dat het real time is, je kunt ook in beweging beoordelen en vergelijken met de andere zijde. Met kleurendoppler kun je ook zien of de lokale circulatie danig is toegenomen. Je maakt geen gebruik van straling, waardoor het ongevaarlijk is. Echo maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven.

Een nadeel van Echografie is dat je niet door bot heen kunt kijken. De rug en nek zijn moeilijk beoordelen en je kunt niet achter de knieschijf kijken.

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken
0252 622 008
info@fysiotherapie-getsewoud.nl