Bekkeninstabiliteit / Zwangerschap

Bekkeninstabiliteit rondom de zwangerschap en bevalling is een specifiek onderdeel van Fysiotherapie Getsewoud. Hiervoor zijn we opgeleid door het Nederlands Paramedisch Instituut bij het Spine & Joint Centre te Rotterdam, welke een nauwe samenwerking heeft met de Erasmusfaculteit Rotterdam.

Fysiotherapie Getsewoud staat in Nieuw Vennep geregistreerd als nabehandelcentrum van het het Nederlands Paramedisch Instituut op het gebied van bekkeninstabiliteit. Nauw onderling contact kan leiden tot verdere begeleiding vanuit Rotterdam als er binnen ons kader te weinig vooruitgang wordt geboekt in de eerste drie maanden van de behandeling. Soms kan dan later bij ons, aansluitend op de revalidatie, weer worden nabegeleid. De meest actuele documentatie wordt verzorgd door het NPI, waarbij Fysiotherapie Getsewoud geregistreerd staat als behandelcentrum. Vaak vindt doorverwijzing plaats door overleg met de verloskundige, de huisarts en eventueel de gynaecoloog.

Medische Trainingstherapie voor bekkeninstabiliteit in een latere fase, voeren wij in ons Medisch Training Centrum. Er is een aparte ruimte met een uitgebreid assortiment aan stabilisatie oefenmaterialen voor de eindfase van de behandeling. Uiteraard worden steeds trainingsvorderingen en testen vastgelegd en zijn de oefenvormen gericht op de thuis- en arbeidssituatie.

Klachten rondom de zwangerschapsperiode kunnen ook van andere aard zijn, zoals bandenpijn i.p.v of indalingspijn of druk op de zenuwen. Wanneer twijfel ontstaat, kun je maar beter vroegtijdig reageren. Soms is het bijvoorbeeld een kwestie van een verkeerde werkhouding en ligt de oplossing dichtbij. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken
0252 622 008
info@fysiotherapie-getsewoud.nl