Posttraumatische dystrofie / Complex regionaal pijnsyndroom type 1 (CRPS-1)

Fysiotherapie Getsewoud staat bij het Nederlands Paramedisch Instituut ingeschreven als geregistreerd behandelcentrum voor deze aandoening.Ook bekend als: Südeck, Südeck dystrofie, Südeck reflexdystrofie, Posttraumatische reflexdystrofie, Posttraumatische dystrofie, Sympatische reflexdystrofie (SRD), Complex regionaal pijn syndroom TYPE I (CRPS-1).

Een aandoening waarin vaak faseringen worden onderscheiden, stadia die herkend moeten worden om de juiste dosering en vorm van behandeling toe te passen. Vaak wordt gesproken over een warme en koude fase en de werking van orthosympatische dysregulatie. De herkenning van symptomen is de leidraad van onze behandeling en de basis voor overleg met de betrokken specialisten.

Pijnbestrijding, circulatieverbetering en functieherstel zijn de voornaamste doelstellingen die bereikt worden door massage, bindweefselmassage, toepassing van TENS, hand- en vingertherapie, stretching, tractie/translatie van gewrichten en actieve hold-relax oefenvormen.

Overleg met het revalidatiecentrum, pijnpoli en revalidatiearts zijn van hoogst belang en maken de vaak langdurige behandeling uiteindelijk succesvol. Jarenlange ervaring met deze aandoening is een groot voordeel om het beeld van de stadia op waarde te schatten. En er bestaan nog steeds geen sluiproutes naar herstel, dus dan maar over het zandpad met vallen en opstaan.

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken
0252 622 008
info@fysiotherapie-getsewoud.nl