Rug- en nekscholing

Door Fysiotherapie Getsewoud wordt rugscholing gedoseerd volgens de opleiding van Brugman en Brugman bij de Transfergroep Rotterdam en nekscholing volgens de opleiding van Kees Lanser.

Rugscholing en nekscholing zijn meestal van toepassing als afronding van een behandeling, of als de pijn op de achtergrond staat en het voorkomen van recidief van belang is. Bij lichte klachtenbeelden en als preventie van arbeidsklachten kan het ook als behandeling op zich worden gegeven.

Inzicht in het ontstaan van klachten door informatie, uitleg en houdings- en bewegingsinstructie is de basis van deze behandelvorm. Het bewust maken van de houding en verstoorde bewegingspatronen en het aanreiken van gezonde alternatieven en tiltechnieken maakt deze ‘hands-off’ methode erg waardevol voor arbeidsrentegratie en preventieve gezondheidszorg.

In de praktijk betekent dit dat oefen- en houdingsvormen worden ondersteund door thuisoefeningen uit ons digitale systeem, meestal ondersteund met kracht- en conditieopbouw door Medical Fitness en adviezen voor werkplek en arbeidsbelastingen.

Maak direct een afspraak.

Afspraak maken
0252 622 008
info@fysiotherapie-getsewoud.nl